A Kosár : 0 tétel

Nature Cookta Szőlőmagliszt(500g)


Kevés olyan növény van, amelynek olyan sok része felhasználható, mint a szőlőnek. Az érett gyümölcs fogyasztható nyersen, húsából kitűnő borok készülhetnek, a magjából pedig olajat és lisztet is elő tudnak állítani.

A Nature Cookta Szőlőmagliszt egy sokoldalúan felhasználható, finom állagú por, melyet vegyszermentesen nyernek ki a szőlőmagból. Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is.

A szőlő a történelemben

A szőlő tudományos összefoglaló neve: Vitis. Termesztésének és fogyasztásának eredetét nehéz meghatározni, a szőlőmag-leletek arról tanúskodnak, hogy a Kelet-Mediterráneum területéről terjedt el. Az antik világban nem csak élvezeti, de kereskedelmi cikk is volt, valamint hangsúlyos szerepet töltött be a mitológiában. A görögöknél Dionüszosznak, a rómaiaknál pedig Bacchusnak hívták a bor és mámor istenét.
A Dionüszosz-ünnepségeken színházi előadásokat, féktelen ivászat övezte.

Hazánkban a legrégebben termesztett gyümölcseink közé tartozik. Termesztésével már a rómaiak, az avarok is foglalkoztak. Keleti eredetű édességként szerepelt a különleges mustméz vagy más néven pekmez. A mustba birsalmát vagy sütőtököt szeleteltek és addig főzték, amíg mézsűrűségűvé nem változott.
A Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szent-Györgyi Albert a szőlővel kapcsolatos kutatásokat végzett. Ő mondta ki először, hogy a szőlőmag valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst tartalmazza. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt rejt magában.

A Nature Cookta Szőlőmagliszt többféleképpen felhasználható a konyhában. Kenyereket, süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle. Legfőképpen olyan ételekhez ajánlott, melyek ízvilágához illik a szőlőmag kesernyés aromája.
Ha sütéshez használjuk, a felhasználandó liszt körülbelül 3-5%-át tegyük a liszthez. Az ajánlott napi adagot (1 teáskanál) ne lépje túl!
A Nature Cookta Szőlőmagliszt a napszak bármely szakaszába beilleszthető, felhasználásával ételeink gazdagabb ízvilágúak lesznek.

A szőlőmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 554 kJ/133 kcal
Zsír: 6,64 g
ebből telített zsírsav: 0,91 g
Szénhidrát: 4,74 g
ebből cukor: 2,9 g
Fehérje: 11,55 g
Só: 0 g

Tartalmaz: 100% szőlőmagliszt

Forrás:NaturCookta.hu
1 490 1 267Ft