A Kosár : 0 tétel

BioMenü Guarana Por (125g)


Általános közérzetjavító, növelheti az energiaszintet, a testi és szellemi teljesítőképességet

Az Amazonas régióban betakarított kúszónövény. A guarana héja vörös, míg a húsa fehér. Belsejében fekete magok találhatók. Ezek a magok sok tannint, fehérjét és keményítőt tartalmaznak. A guarana tele van antioxidánsokkal és nagy mennyiségű guaraninnal, amely a koffein természetes alternatívája. A guarana magokat óvatosan, kézzel távolítják el a gyümölcsből, a legmagasabb minőség elérése érdekében. Természetes vízzel tisztítják és szárítják. A szárított guarana magokat porrá őrlik, így megőrizve tápértékét.

Energizáló hatása a kávénál jóval hosszabb, akár 6-8 órán át élénkít. A guarana növeli az energiaszintet, hiszen a guaranintartalma magas. Javíthatja a testi és szellemi teljesítőképességet, fogyasztása sportolóknak és szellemi munkát végzőknek egyaránt ajánlható. Kiváló természetes ellenszere a másnaposságnak.

1 adag naponta
Egy adag = 1 g

ÖSSZETEVŐK
100% bio guarana (paullinia cupana) mag

Antioxidánsokban gazdag
A guarana antioxidatív tulajdonságokkal bíró vegyületeket tartalmaz.
Az antioxidánsok fontosak, mivel semlegesítik a szabad gyököknek nevezett potenciálisan káros molekulákat. Ezek a molekulák kölcsönhatásba léphetnek a sejtekkel és így az öregedéssel, szívbetegségekkel, rákkal és más betegségekkel kapcsolatos károkat okozhatnak.
Laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták, hogy a guarana antioxidáns tulajdonságai megküzdenek a rákos sejtek növekedésével, csökkentik a szívbetegségek kockázatát és a bőr öregedését.

Csökkentheti a fáradtságot és javíthatja az összpontosítást
A guarana ismert alkotóeleme a népszerű energiaitaloknak.
Kiváló koffeinforrás, ezzel segít az összpontosításban és mentális energiát ad.
Valójában a guaranamag négy-hatszor több koffeint tartalmazhat, mint a kávébab.
Érdekes módon a tanulmányok azt is kimutatták, hogy a guarana jelentős mellékhatások nélkül csökkentheti a rákkezelés miatti mentális fáradtságot.

Segíthet a jobb tanulásban
Kutatások kimutatták, hogy a guarana javíthatja a tanulási és az emlékezési képességet.
A guarana és a ginzeng javította a memóriát és a tesztteljesítményt, a guarana-kezelésben részesült emberek nagyobb figyelmet fordítottak feladatukra és gyorsabban oldották meg azokat.
Ezenkívül állatkísérletek kimutatták, hogy a guarana javíthatja az emlékezőképességet.

Támogathatja a fogyást
Becslések szerint minden harmadik amerikai felnőtt elhízott. Az elhízás egyre növekvő aggodalomra ad okot, mivel számos krónikus betegség okai között játszik szerepet beleértve a szívbetegségeket, a kettes típusú cukorbetegséget és a rákot.
Érdekes, hogy a guarana olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elősegítik a fogyást.
Mi több, laboratóriumban végzett tanulmányok szerint a guarana elnyomhatja azokat a géneket, amelyek elősegítik a zsírsejtek képződését és támogathatja azokat, amelyek lassítják azt. A guarana emberi zsírsejtek termelésére gyakorolt hatása azonban továbbra sem tisztázott.

Enyhítheti a krónikus hasmenést és kezelheti a székrekedést
A guaranát évszázadok óta használják természetes gyomor-gyógyszerként emésztési problémák, például krónikus hasmenés és székrekedés kezelésére.
Lehet, hogy hasmenésgátló tulajdonságai vannak, mert tanninokban-, növényi alapú antioxidánsokban gazdag.
A tanninok ismertek savhordozó képességükről, ami azt jelenti, hogy kötődhetnek és összehúzódhatnak a szövetek. Ez lehetővé teszi a tanninok számára, hogy vízállóvá tegyék az emésztőrendszer falait, korlátozva ezzel, hogy mekkora mennyiségű víz ürül ki a belekbe.

Fokozhatja a szív egészségét
A szívbetegség a négy leggyakoribb halálok egyike. A megállapítás amerikai adatokon alapul, de Európában sem más a helyzet. A guarana kétféle módon csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.
Először is, a guarana antioxidánsai elősegítik a véráramlást és megakadályozzák a vérrögök kialakulását.
Másodszor, tanulmányok kimutatták, hogy a guarana csökkentheti a „rossz” LDL koleszterin oxidációját. Az oxidált LDL koleszterin hozzájárulhat a plakk-képződéshez az artériákban.

Fájdalomcsillapítást nyújthat
Történelmileg a guaranát az amazóniai törzsek használták fájdalomcsillapítóként. A guarana fájdalomcsillapító tulajdonságai a magas koffeintartalmának köszönhetőek.
A GUARANÁBAN LÉVŐ KOFFEIN FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ HATÁST IDÉZHET ELŐ AZÁLTAL, HOGY BLOKKOLJA AZ ADENOZIN-RECEPTOROKAT, AMELYEK A FÁJDALOMÉRZETET SERKENTIK.

Javíthatja a bőr külső megjelenését
Erős antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságai miatt a guarana népszerű a kozmetikai iparban, mint összetevő az öregedésgátló krémekben, testápolókban, szappanokban és hajápoló termékekben.
Sőt, koffeintartalma fokozza a bőr vérellátását.
Laboratóriumban végzett kísérletek alátámasztották, hogy a guarana antioxidánsai jelentősen csökkenthetik az életkorral összefüggő bőrkárosodást.
Mi több, állatokon végzett kutatások azt mutatják, hogy a guarana-tartalmú kozmetikumok csökkenthetik az arcbőr petyhüdtségét, javíthatják a bőr feszességét és minimalizálhatják a szem körüli ráncokat.

Rákellenes tulajdonságokkal bírhat
A rák olyan betegség, amelyet a sejtek kontrollálatlan burjánzása jellemez.
Az állatokon végzett laboratóriumi vizsgálatok azt sugallják, hogy a guarana védelmet nyújthat a DNS károsodásaival szemben, gátolhatja a rákos sejtek növekedését és akár rákos sejtek halálát is előidézheti.
Egy egereken végzett vizsgálat úgy találta, hogy azokban az egerekben, amelyek kaptak guaranát, 58%-kal kevesebb lett a rákos sejtek száma és a rákos sejtek pusztulása csaknem ötszörösére növekedett azokhoz az egerekhez képest, amelyek nem kaptak guaranát.
Egy másik laboratóriumi vizsgálat megállapította, hogy a guarana elnyomja a rákos sejtek növekedését a vastagbélben és meggyorsítja a pusztulásukat.
A tudósok úgy vélik, hogy a guarana potenciális rákellenes tulajdonságai annak xantintartalmából származnak, amelyek a koffeinhez és a teobrominhoz hasonló vegyületek.
Ennek ellenére – bár a laboratóriumi- és állatkísérletekben ígéretesek az eredmények –, több emberi alapú kutatásra van szükség

Antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik
A guarana számos vegyületet tartalmaz, amelyek gátolhatják vagy elpusztíthatják a káros baktériumokat. Ezen baktériumok egyike az Escherichia coli (E. coli), amely emberi és állati belekben él. A legtöbb E. coli baktérium ártalmatlan, ám néhány hasmenést vagy más betegséget okozhat.
Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a guarana elnyomhatja a Streptococcus mutans (S. mutans) szaporodását, egy baktériumét, amely fogkövet és fogszuvasodást okozhat.

Védelmet nyújthat az életkorral összefüggő szembetegségek ellen
Gyakori, hogy a látás az életkorral fokozatosan romlik.
Guarana olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek leküzdik az oxidatív stresszt, amely az életkorral összefüggő szembetegségek, mint például a makuladegeneráció, a szürkehályog és a glaukóma fő kockázati tényezője.

Biztonságos - néhány mellékhatással
A guarana kiváló a biztonsági profilja és széles körben elérhető.
A kutatások azt mutatják, hogy a guarana alacsony toxicitású kis- és közepes adagokban.

Nagy adagokban a guarana a túlzott koffeinbevitelhez hasonló mellékhatásokat okozhat, ideértve az alábbiakat:
szívdobogás
álmatlanság
fejfájás
rohamok
szorongás
idegesség
gyomorrontás
bizonytalanság

Érdemes megjegyezni, hogy a koffein nagy adagokban függőséget okozhat.

A terhes nőknek kerülniük kell vagy korlátozniuk kell a guarana bevitelt, mivel a koffein átjuthat a placentán. A túl sok koffein növekedési rendellenességeket okozhat a magzatban és/vagy növelheti a vetélés kockázatát.

Forrás: biomenu.hu
4 990 4 444Ft