A Kosár : 0 tétel

Columbus tökéletes Ruhafesték(5g)


Többféle szín:

Acélszürke
Almazöld
Banánzöld
Barackvirágszín
Bordó
Borsózöld
Búzakék
Ciklámen
Citromsárga
Csau-csau
Divatbarna
Drapp
Égszínkék
Enciánkék
Ezüstszürke
Farmerkék
Fekete
Fűzöld
Homokszín
Indigókék
Kávébarna
Khäky B
Khäky Z
Királykék
Korall
Középszürke
Meggypiros
Mogyoróbarna
Mustárszín
Napsárga
Narancssárga
Négerbarna
Okkersárga
Olajzöld
Orgonalila
Papagájsárga
Piros
Püspüklila
Rózsaszín
Rozsdabarna
Skarlátpiros
Sötétbarna
Sötétciklámen
Sötétkék
Sötétlila
Sötétszürke
Sötétzöld
Szafari I.
Szafari II.
Szafari III.
Tengerészkék
Terrakotta
Türkiszkék
Türkiszzöld
Világosbarna
Világoskék
Világosszürke
Vízkék

A választott színt megjegyzésben írja meg.

Kiválóan alkalmas selyem, pamut, vászon és egyéb textíliák festésére.

Ez a termék 58 féle színben kerül forgalomba, ezen felül egymással tökéletesen keverhetők, ami szinte végtelen színárnyalat létrehozására alkalmas.

Hagyományos festési eljárás, főzés:
A festéket 1-2 liter vízben feloldjuk. Az anyagot a festés előtt mossuk ki (különben a textílián maradó szennyeződés foltot hagyhat) és beletesszük a festőedénybe, amire annyi vizet teszünk, hogy ellepje a textíliát, majd a melegedő vízhez egyenletesen hozzáöntjük a festékoldatot és állandó keverés mellett egy órán át forraljuk a festéklében. Sötét színek esetén a festékkel együtt adagonként 1-2 maréknyi konyhasót is oldjunk fel a vízben. A megfestett anyagot a festéklében hagyjuk kihűlni. Fontos: a festés után a ruhát mossuk ki, hogy a felesleges (meg nem kötött) festék eltávozzon a textíliából.

Gépi festés:
Az anyagot a festés előtt kimossuk!
Automata mosógépben történő festés esetén a lehető legnagyobb hőfokú és leghosszabb időtartalmú programra állítsuk be mosógépünket. A festéket 1-2 liter vízben egy marék konyhasóval feloldjuk, majd a textília behelyezése előtt mosógép dobjába öntjük. Ha módunk van rá, úgy programozzuk a mosógépet, hogy az első öblítő víz leeresztése előtt 30 percre szakítsa meg a mosást.

Néhány jellemző alternatív felhasználási terület:
-Batikolás: a batikolás során igen változatos ruhadarabokat készíthetünk, amelynek csak az egyéni fantázia szabhat határt. Nagyon sokféle eljárás létezik aminek következtében ezeket leírni nem áll módomban, de az internetes fórumokon elleshetjük azokat a fortélyokat amiket a már gyakorló háziasszonyok professzionális szinten végeznek.

- Papírfestés, szárazvirág festés: Annyiban tér el a ruhafestéstől, hogy a megfestendő munkadarabot elég csak langyos, vagy hideg festékoldattal kezelni.
200Ft