A Kosár : 0 tétel

Netamin L-Theanine Kapszula(60db)


Űzd el az elmédben uralkodó káoszt! Kerülj nyugodt és fókuszált állapotba!

250 mg L-theanine-t tartalmazó növényi kapszula (100% vegán termék!)

Kutatások alapján az L-theanine aminosav segíthet megnyugodni, ellazulni, úgy hogy közben nem okoz bágyadtságot, támogathatja az éber relaxáció állapotát, javíthatja a koncentrációt és a tanulási képességet.

Tele vagy teendővel, sok a munka vagy a tanulnivaló?
Eleged van a feszültségből és a szellemi kimerültségből?
Koncentrálni szeretnél és eredményeket elérni?

A Netamin L-theanine kapszula segít a nyugodt, fókuszált állapot elérésében és a mentális stressz csökkentésében!

A modern tudománynak köszönhetően ma már tudjuk, hogy a tea leveleiben egy egyedülálló aminosav található, mégpedig az L-theanine (más néven teanin, L-teanin). Kutatások szerint ez a hatóanyag nyugtató, stresszoldó hatással bírhat, kedvezően hathat a mentális éberségre, figyelemre és a koncentrációra.

Az L-theanine segítségével véget vethetsz az állandóan pörgő, cikázó gondolatoknak, a folyamatos „agyalásnak” és feszültségnek, ami miatt akár aludni sem tudsz rendesen. A nyugodt éberségnek köszönhetően a fizikai vagy szellemi, monoton vagy kreatív munkavégzés is jobban fog menni.

Az L-theanine EEG (elektroenkefalográfia) segítségével végzett vizsgálatok alapján közvetlen hatással van az emberi agy működésére.

Az L-theanine egyik legfőbb előnye, hogy nem okoz álmosságot vagy bágyadtságot, hanem egyfajta nyugodt éberség elérésében segíthet. Nappal a jobb szellemi teljesítményt és koncentrációt, illetve a relaxációt, míg éjszaka a jó minőségű és pihentető alvást támogathatja. Ennek köszönhetően az L-theanine kiváló választás azok számára, akik szeretnék az idegeiket lenyugtatni, mentális fókuszukat javítani, anélkül hogy napközben álmossá és fáradttá válnának.

Az L-theanine rendszeres alkalmazását gyakran javasolják alvászavarok, stressz, szorongás, idegesség és nyugtalanság esetén. Az eddigi tudományos vizsgálatok arra utalnak, hogy a szinte kizárólag csak a teában előforduló anyag, az L-theanine valóban hatásos lehet ezeken a területeken, továbbá hozzájárulhat a kognitív funkciók javításához és az agysejtek védelméhez is.

Nyugtató hatással lehet az idegrendszerre
Kutatások alapján az L-theanine nyugtató hatást fejt ki, mivel képes lehet az agyi aktivitást kedvező irányban befolyásolni. Egy vizsgálatban alacsony, illetve magas szorongást mutató embereknek adtak L-theaninet, majd a fogyasztást követő 60 percben megmérték a kísérleti alanyok agyhullámait. Az eredmények alapján a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az L-theanine szedése kb. 40 perc alatt jelentősen megnöveli az alfa agyhullámokat, melyek összefüggenek a relaxációval és a nyugodt, de mégis éber tudatállapottal.

Hozzájárulhat a jobb alváshoz
Habár az L-theanine önmagában nem okoz álmosságot vagy bágyadtságot (éppen ezért napközben is nyugodtan fogyasztható), kutatások szerint segítheti az elalvás előtti relaxációt, a könnyebb elalvást és a mélyebb alvást.

Javíthatja a szellemi teljesítményt
Az L-theanine számos tudományos kutatás szerint pozitív hatással lehet a kognitív funkciókra. Állatkísérletekben az L-theaninet fogyasztó állatok memóriája és tanulási képessége is jelentősen jobb volt, mint a hatóanyagot nem szedő kontroll alanyoké. Az L-theanine feltehetően védelmet nyújthat a krónikus stressz által kiváltott kognitív károsodás ellen.

Segítheti az ideg- és agysejtek védelmét
Az utóbbi évek kutatási felfedezték, hogy az L-theaninenek neuroprotektív hatása van, vagyis segíthet megvédeni az idegsejteket a pusztulástól. Állatkísérletekben kimutatták, hogy az L-theanine védelmező hatással bírhat az úgynevezett glutamát excitotoxicitás ellen, amelynek szerepe van olyan neurodegeneratív betegségek kialakulásában, mint az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, Huntington-kór és az amiotrófiás laterálszklerózis.

Hatóanyag 1 kapszulában:
L-theanine 250 mg

Ajánlott fogyasztás: Napi 1 kapszula szedése javasolt, ha szükséges, a napi adag 2 kapszulára emelhető.

Forrás: netamin.hu
3 990Ft