A Kosár : 0 tétel

ESI Melatonin Pura Cseppek- Vérnarancs ízű(50ml)


Vegán Melatonin csepp
Könnyen adagolható, triptofán aminosavból enzimatikus reakcióval kivont vegán, folyékony melatonin csepp vérnarancs ízben a minőségi alvási ciklushoz. Közvetlenül a nyelv alá cseppentve gyors felszívódást biztosít, hiszen kikerüli az emésztőrendszert, hatóanyaga azonnal felszívódik.

Skálázott pipettájának köszönhetően pontosan adagolható, önmagában vagy folyadékokba cseppentve is fogyasztható és kitűnő választás azoknak is, akik nyelési nehézségekkel küzdenek.

Miért ajánlott melatonint szedni?
KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT AZ ELALVÁSI IDŐ CSÖKKENTÉSÉHEZ1
ENYHÍTI AZ IDŐELTOLÓDÁS (JET LAG) OKOZTA FÁRADTSÁGÉRZETET2

1 A kedvező hatás úgy érhető el, ha 1 mg melatonint fogyaszt a lefekvéshez közeli időben.
2 A kedvező hatás úgy érhető el, ha legalább 0,5 mg melatonint fogyaszt az utazás első napján, a lefekvéshez közeli időben, majd a szedést folytatja a megérkezést követő néhány napon át.

Miért ajánlott a melatonin csepp?
KÖNNYEN ADAGOLHATÓ
GYORS FELSZÍVÓDÁSÚ FORMULA
A MÉLYEBB, PIHENTETŐBB ALVÁSHOZ
JAVÍTJA AZ ALVÁS MINŐSÉGÉT, EZÁLTAL ENYHÍTI A FÁRADTSÁGÉRZETET
VÉRNARANCS ÍZ
VEGÁN
GLUTÉNMENTES
GMO MENTES
ALKOHOLMENTES
MESTERSÉGES SZÍNEZÉK MENTES
SKÁLÁZOTT PIPETTA A PONTOS ADAGOLÁSÉRT
ADAGONKÉNT 1 MG MELATONINT TARTALMAZ
AKÁR 50 NAPI ADAG

Mi az a melatonin?
A melatonin előállítása az emberi szervezetben a tobozmirigy által történik, mely az agyunk központi részén helyezkedik el. A melatonin hormon legfontosabb ismert szerepe az alvás-ébrenlét ciklusok meghatározása.

Legnagyobb mértékben sötétben termelődik ezért „sötétség hormonnak” vagy „alvás hormonnak” is szokták nevezni. Befolyásolja az immunrendszert, és nemrégiben biztató eredményekről számolnak be a kutatók a COVID-19-ben tapasztalt citokinvihar és oxidatív károsodás csökkentésében is.

A melatonin kiválasztása igazodik a fényviszonyokhoz, ezért a lefekvés előtti órákban már ajánlott kerülni a kijelzőket, mesterséges fényforrásokat. Segítségével kezelhetők a megváltozott napi rutin, többműszakos munkarend, időeltolódás (jet lag) okozta alvászavarok.

Jet lag okozta alvászavarok
Jet lag okozta tünetekről akkor beszélhetünk, amikor hosszabb, több időzónán átívelő utazás során a szervezetünk alvás-ébrenlét ritmusa (cirkadián ritmus) felborul, befolyásolva az energiaháztartásunkat, hangulatunkat.

A jet lag okozta tünetek átmenetiek, pár napon belül elmúlnak, ennek ellenére sok kényelmetlenséggel társulhat:
fáradtság
levertség
gyomorpanaszok
álmosság
zavarodottság
ingerlékenység
álmatlanság

Abban az esetben, ha a fentieknél súlyosabb tünetekkel találkozik, azonnal forduljon orvoshoz. Hogyan előzhetők meg a jet lag okozta tünetek:
próbáljon aludni a repülőút során
éjjeli megérkezés előtt már ne időzítsen alvást a repülőn
stratégiailag válasszon járatokat
napközbeni rövid 20-30 perces alvások
érkezzen korábban, hogy akklimatizálódhasson
ne fogyasszon sok alkoholt
végezzen testmozgást
kerülje a túlságosan sós, cukros ételek fogyasztását, igyon sok folyadékot, leginkább vizet, gyógynövényteákat
fogyasszon melatonint az utazás első napján, a lefekvéshez közeli időben, majd a szedést folytatja a megérkezést követő néhány napon át.

GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN TERMÉK!

Nem tartalmaz: glutént, tejszármazékot, laktózt, hozzáadott cukrot, vagy színezéket és genetikailag módosított összetevőt.
Összetevők: stabilizálószer (glicerin), tisztított víz, aroma, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), melatonin, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát).
Adagolási javaslat: Naponta egy alkalommal lefekvéshez közeli időben fogyasszon 20 cseppet (1 ml) magában, vagy vízben feloldva. Használat előtt rázza fel!
Adagok száma a termékben: 50

Forrás: naturtanya.hu
2 390Ft