A Kosár : 0 tétel

Lopes-Szabó Zsuzsa Természetes Gyógymódok Könyv


Természetes gyógymódok a babavárástól óvodáskorig

„A gyógynövényekről sok könyv megjelent már, de kevés az olyan, amely arról szólna, hogy a terhesség és a szoptatás alatt milyen gyógyteák fogyaszthatók, használhatók biztonsággal, és hogy melyek adhatók közülük csecsemőknek, kisgyerekeknek” – írja Zsuzsa a könyv előszavában. A könyv segítséget nyújthat azoknak, akik fogékonyak a természetes gyógymódok iránt, és szívesen fordulnak a hagyományos gyógyászat kipróbált és bevált módszereihez.

Zsuzsa olyan megoldásokat gyűjtött össze, amelyekhez a hosszú évek óta fennálló tapasztalatok alapján kockázat nélkül folyamodhatunk. Gyerekekkel kapcsolatban hatéves korig találnak itt gyógynövényes tanácsokat.

A szerző törekedett arra, hogy egy mindent átfogó könyvet írjon a témával kapcsolatban. Ezért más területekről is felkért szakembereket, hogy osszák meg tapasztalataikat a témában. Az orvosi vonatkozású részletek áttekintését dr. Vértesi Gabriella gyermekorvos, immunológus és hematológus végezte.
A terhesség alatti és a csecsemő-kisgyermekkori táplálkozási tudnivalók összefoglalásáról is külön fejezeteket szólnak, melyet Szabó Richárd dietetikus tolmácsolásában ismerhet meg az olvasó.

A könyvben többek között az alábbi témákkal kapcsolatban talál hasznos tudnivalókat:
A legszebb 9 hónap gyógynövényei
Mit egyen a kismama?
Gyakoribb táplálkozási nehézségek a várandósság alatt
Életmódbeli változások
A szoptatás alatti étrend
Gyógynövények szoptatás idején
Csecsemőtáplálkozási tanácsok
Csecsemőkori problémák és lehetséges kezelésük gyógynövényekkel
Kisgyermekkor – az immunrendszer fejlődése
Gyógyteák kisgyermekkorban
Kisgyermekkori gyakoribb betegségek kezelése gyógyteákkal
Fertőző gyermekbetegségek és gyógynövények
Gyógynövénypatika

2 560Ft