A Kosár : 0 tétel

Accredit Gyógyítás és Egészségmegőrzés Növényekkel Könyv


Milyen betegségek kezelésére alkalmasak?
A szerzők több mint 200 betegségkezelésre vonatkozó ajánlást fogalmaznak meg az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottságának (EMA HMPC) monográfiái alapján. Legyen szó többek között légúti betegségekről, ízületi problémákról, húgyúti fertőzésekről, májműködés támogatásáról, székrekedésről, szív- és érrendszeri panaszokról, emésztőrendszeri gondokról, a könyvben biztosan található megalapozottan alkalmazható gyógynövény. A könyv alapján akár egy saját gyógynövényes házipatika is összeállítható a leggyakoribb betegségek kezelésére.

Milyen kutatási eredmények támasztják alá hatásukat?
A szerzők több mint 700 gyógynövénnyel végzett vizsgálatot tanulmányoztak és értékeltek megalapozottság szerint. Laboratóriumi vizsgálatok, állatkísérletek, illetve embereken végzett megfigyeléses és klinikai kutatások eredményei egyaránt szerepelnek a könyvben.

Hogyan őrizhető meg gyógynövényekkel az egészség?
A gyógynövények több mint 400 egészségtámogató hatása szerepel a kiadványban, amit a szerzők az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal jegyzéke alapján állítottak össze. Az ajánlások többek között segíthetnek a testsúly csökkentésében, az egészséges koleszterin- és vércukorszint fenntartásában, a szív és az érrendszer egészségének megőrzésében, a menstruációs komfort fenntartásában vagy éppen az anyatej termelésének fokozásában.

Milyen gyógynövénykészítményt érdemes használni?
Minden készítménynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A könyv ezeket is részletesen feltárja, legyen szó többek között teákról, tinktúrákról, porokról, száraz kivonatokról.

Mire és hogyan hatnak a gyógynövények?
A gyógynövények hatása a bennük lévő speciális szerkezetű hatóanyagoktól várható, amelyeket a könyv a felhasználási módjukra fókuszálva mutat be. Így részletesen megismerhető, hogyan és mire hatnak a szacharidok, az illóolajok, a tanninok, a flavonoidok, a szaponinok, a keserűanyagok, az alkaloidok, a kumarinok, a karotinoidok és a glükozinolátok.

Gyógynövényt vagy szintetikus gyógyszert érdemes használni?
Erre a gyakran felmerülő kérdésre is választ ad a könyv, összehasonlítva a gyógynövények és szintetikus gyógyszerek hatóanyagait, az általuk kifejtett hatás összetettségét, erősségét és lehetséges mellékhatásaikat.

Milyen kockázatai vannak a gyógynövények fogyasztásának?
A gyógyszerreklámokban szereplő utolsó mondatot mindenki kívülről ismeri: „A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!” A gyógynövények mellé azonban általában nem jár betegtájékoztató, az orvosok általában keveset tudnak róluk, de még a gyógyszerészek ismeretei is korlátozottak lehetnek egyes gyógynövényekkel kapcsolatban. A könyv ezt az űrt is pótolja, részben általános tanácsokkal, de a benne ismertetett 100 gyógynövénnyel kapcsolatban konkrétan is.

Fogyaszthatják őket várandós és szoptatós anyukák?
Melyik gyógynövény, milyen hatással lehet a kismama, a fejlődő magzat és csecsemő szervezetére? A könyv szakértői megvizsgálták, hogy milyen gyógynövények fogyasztása lehetséges és melyek ellenjavalltak ebben az időszakban.

Mit használhatnak a gyerekek?
Bár a gyógynövények sok területen segítenek az egészség megőrzésében és a betegségek kezelésében, a gyermekek esetén alapvetően három terület van, ahol megalapozottan és biztonságosan alkalmazhatók: emésztőrendszeri panaszok, megfázás, immunrendszer működésének támogatása, illetve a nyugtató, alvást elősegítő hatás. A könyvben szereplő valamennyi gyógynövény esetén életkorhoz igazított adagolással segítik a szerzők a szülőket a biztonságos és eredményes választásban.

MIRŐL OLVASHAT MÉG A KÖNYVBEN?
A GYÓGYÍTÁS ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS GYÓGYNÖVÉNYEKKEL CÍMŰ KÖNYVBŐL KIDERÜL:
- Hogyan kísérték végig a gyógynövények az emberi civilizáció fejlődését?
- Milyen minőségi feltételeknek kell megfelelnie a természetes készítményeknek?
- Mi alapján állítható, hogy egy gyógynövény használata hatásos és/vagy eredményes?
- Mikor, hol és hogyan gyűjthetők a természetben?
- Milyen előnyei és korlátjai vannak a standardizálásnak?
- Mennyi gyógynövényt érdemes egyszerre használni?
- Milyen jelentőségük volt és van a népi gyógyászatban?

A könyv szakértői
Dr. Csupor Dezső DSc
SZERZŐ, LEKTOR
Az MTA doktora, szakgyógyszerész, gyógynövénykutató. Államilag elismert gyógyszerellenőrzés, farmakognózia (természetes eredetű gyógyszer) szakértő. Évtizedek óta oktat fitoterápiát gyógyszerész- és orvostanhallgatóknak. Számos, gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos közlemény és szakkönyv szerkesztője, szerzője, társszerzője.

Papp János
SZERKESZTŐ, SZERZŐ
Okleveles kertészmérnök, gyógynövény-alkalmazási szakmérnök, fitoterapeuta. Több mint száz gyógynövény alapú, egyedi gyártástechnológiájú élelmiszer és étrend-kiegészítő kifejlesztője.

Dr. Csupor-Löffler Boglárka PhD
LEKTOR
Szakgyógyszerész, gyógynövénykutató, tudományos tanácsadó. Államilag elismert gyógyszerellenőrzés, farmakognózia szakértő. Számos, gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos közlemény és szakkönyv szerzője, társszerzője.

Forrás: javallat.hu
5 900Ft